Kosten kinderopvang

Vaak wordt er ten onrechte gedacht dat er hoge kosten verbonden zijn aan de kinderopvang. Alhoewel het bruto maandbedrag flink kan oplopen, afhankelijk ook van het aantal dagen opvang, is het netto bedrag wat u maandelijks betaald een stuk lager. Dit komt omdat de kosten voor het grootste gedeelte vergoed wordt door de kinderopvangtoeslag. Kinderopvang is dus betaalbaarder dan u wellicht denkt!

Ongeacht hoeveel u verdient, heeft elke werkende of studerende ouder recht op kinderopvangtoeslag. Hoeveel kinderopvangtoeslag u echter ontvangt is o.a. afhankelijk van het verzamelinkomen/toetsingsinkomen. Het verzamelinkomen is uw bruto jaarinkomen en van uw eventuele partner. De uiteindelijke vergoeding kan oplopen tot maximaal 96% van het maximum vastgestelde uurtarief. In 2024 is het maximum uurtarief waarover u kinderopvangtoeslag kunt ontvangen vastgesteld op € 10,25. Wij zijn voorstander om jaarlijks ons uurtarief hetzeflde of zo dicht mogelijk bij het fiscaal tarief te houden. Voor 2024 hanteert KDV “de Blije Handjes” het uurtarief van € 10,25.

Inbegrepen bij de prijs

  • Luiers
  • Fruit
  • Gevarieerd eten & drinken
  • Verantwoorde tussendoortjes
  • Divers spelmateriaal
  • Beddengoed
  • Cadeau’s (verjaardag & sinterk.)
  • Flesvoeding
  • Activiteiten

Verlengde opvang

Wij bieden in de ochtend verlengde opvang aan van 07:00u tot 07:30u. Op dit moment bieden wij de verlengde opvang aan op de maandag, woensdag en donderdag. Heeft u verlengde opvang nodig dan horen wij dat graag.

Een keer te laat met ophalen? Geen probleem!

Het kan een keer voorkomen dat u, om wat voor reden dan ook, te laat bent. Dit vinden wij natuurlijk geen probleem. Mocht het echter vaker gebeuren dan gaan we graag met u in gesprek om naar een oplossing te kijken. U zou dan bijvoorbeeld kunnen kiezen voor verlengde opvang.

Een extra/incidentele dag opvang

Het kan voorkomen dat u een extra dag wenst af te nemen. Dit is alleen mogelijk wanneer er plek is op de groep. Een extra dag kunt aanvragen via een pedagogisch medewerkster of via het ouderportaal. Ook over een extra dag opvang heeft u recht op kinderopvangtoeslag.

Facturering en betaling

De maandelijkse totale kosten zijn gebaseerd op de 51 weken die wij open zijn. Wij factureren dan ook 12 maanden een vast bedrag per maand. De betaling van de factuur geschiedt bij voorkeur per automatische incasso.